top of page
test vj pt produs.jpg

VALEA

MUREȘULUI

_REM3099.jpg

VALEA MUREȘULUI

logo-pt-back-produs_edited_edited.png

BUN GUST CU TRADIȚIE

   Valea Mureșului se întinde de-a lungul râului cu același nume, între Simeria și Zam, până la granița cu județele Arad și Timiș. Încă din perioada medievală, așezările din acest ținut au cunoscut dezvoltarea datorită comerțului, iar drumurile de legătură cu această zonă erau cunoscute drept căi comerciale.

    În zilele noastre, Valea Mureșului reprezintă o zonă de interes istoric, cultural și turistic. Deva, reședința de județ, primește anual vizitatorii atrași de priveliștea Cetății ce domină urbea de la înălțime, dar și pe cei pasionați de istorie printre colecțiile valoroase ale Muzeului Civilizației Dacice și Romane. 

    Patrimoniu cultural definitoriu pentru identitatea națională românească, bisericile de lemn de pe Valea Mureșului formează un grup numeros de exemple de măiestrie și tehnică populară. Costumele tradiționale din zonă  sunt emblema bunului gust, iar gastronomia locală se caracterizează prin diversitate și rafinament. Vizitați secțiunea producătorilor și a meșterilor din Valea Mureșului dacă doriți să descoperiți gustul delicios al supei de lașcă sau al dulcețurilor și conservelor de casă, dar și pentru a admira obiectele artizanilor de aici.
 

VM
Contact
bottom of page