top of page
LMR_9402.jpg

ȚINUTUL

PĂDURENILOR

_REM1133.jpg

ȚINUTUL PĂDURENILOR

logo-pt-back-produs_edited_edited.png

RAPSODIA UNUI ȚINUT PITORESC

   Locurile frumoase merită descoperite! Un colț ce surprinde farmecul României autentice se întinde pe versantul estic al Munților Poiana Ruscă, între Valea Cernei și Valea Mureșului, acolo unde se află Ținutul Pădurenilor. Ca să cunoașteți acest loc fabulos, parcurgeți drumul ce urcă dincolo de impunătorul Castel al Corvinilor, spre satele înconjurate de codrii seculari.

   În Pădurenime, pe lângă peisajele spectaculoase ce se deschid privirii dinadins  pentru a vă lăsa fără cuvinte, ceea ce stârnește admirație este și particularitatea artei populare. Portul tradițional inconfundabil al pădurencelor se remarcă prin bogăția culorilor, a motivelor tradiționale țesute și a podoabelor. Acesta este și locul care ni l-a dat pe Drăgan Muntean, a cărui muzică populară continuă să încălzească inima românilor de pretutindeni.

   Povestea magiei a acestui ținut nu este completă fără povestea oamenilor săi. Gastronomia locală se definește prin simplitate și gust desăvârșit. Cartea de vizită a gospodinelor putem spune că sunt plăcintele pădurenești, de vreme ce, în fiecare bucătărie, se păstrează o rețetă de familie, cu secrete bine păzite. Bătrânii locului ne spun că plăcinte ca la pădureni mai mâncau doar dacii, în vremuri de sărbătoare. Dacă v-am trezit pofta pentru aceste gustări, vă invităm să vizitați secțiunea dedicată produselor pădurenești.
 

TP
Contact
bottom of page