SEB_8472.jpg

ȚARA

HAȚEGULUI

ȚARA HAȚEGULUI

RECONECTARE LA TRADIȚII ȘI NATURĂ

   Despre Țara Hațegului pot fi spuse atât de multe lucruri încântătoare, încât am putea umple cu ușurință multe file de carte. Dar ceea ce face cu totul special acest ținut este diversitatea sa naturală, Țara Hațegului cuprinzând pe teritoriul său multe rezervații și arii  protejate, cum ar fi Parcul Național Retezat, Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului, Rezervația de Zimbrii din Pădurea Slivuț sau Fânețele cu Narcise de la Nucșoara.

   Însă bogăția Țării Hațegului nu stă doar în frumusețea naturii, căci ea se împletește armonios cu istoria ruinelor romane, cu poveștile ascunse între zidurile medievale de piatră, cu legendele dinozaurilor pitici, dar mai ales cu sufletul nemuritor al oamenilor, oglindit în cultura unor vechi tradiții și obiceiuri locale.

   Pe mesele din gospodăriile satelor hațegane, un loc mai aparte îl ocupă un preparat tradițional făcut dintr-un amestec de carne tocată de oaie sau capră, denumit „virșli”. Este foarte probabil ca cei ce locuiesc în afara Transilvaniei să nu cunoască termenul pentru că acest fel de mâncare nu se mai gătește în alte zone geografice ale României. Dacă v-am stârnit curiozitatea și doriți să descoperiți gustul autentic al Țării Hațegului, vizitați secțiunea din site dedicată producătorilor locali din această regiune.
 

 
 

contact

TEL: 0354.105.676 / E-MAIL: ADEH_HD@YAHOO.COM
STR. 1 DECEMBRIE, NR.28, DEVA, JUD. HUNEDOARA

 

SIGLA ADEH TRANSP.png
SiglaCJprodus.png
LOGO-PRODUS-IN-HUNEDOARA.png
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon